Is er beslag gelegd op uw bijstandsuitkering?

Neem contact met ons op

Beslag op bijstandsuitkering

Wanneer één of meer schuldeisers beslag op uw bijstandsuitkering leggen, dan mag de (eerste) deurwaarder kosten in rekening brengen voor de inning en verdeling. Dat zijn de administratiekosten van de deurwaarder. Hoe meer beslagleggers, hoe hoger de kosten. Deze kosten worden bij u in rekening gebracht. De reden dat de deurwaarder deze kosten maandelijks mag innen, is omdat bijna alle gemeenten in Nederland maandelijks een bedrag van uw uitkering afdraagt aan de deurwaarder. Dit is in strijd met de wet. Om die reden willen wij voor u kosteloos in bezwaar gaan.

Waarom zou ik in bezwaar gaan?

Als de gemeente maandelijks afdraagt, bedragen de kosten van de deurwaarder op jaarbasis € 131,28. Deze kosten dient u aan de deurwaarder te voldoen. Als de gemeente niet maandelijks afdraagt, maar jaarlijks of enkel het vakantiegeld, dan bedragen de kosten € 10,94 op jaarbasis. Oftewel: De kosten zijn 12 keer hoger dan de jaarlijkse afdracht! De gemeente houdt hier geen rekening mee en dat is in strijd met de wet.

‘’In voornoemde voorbeeld hebben wij het ‘slechts’ over 1 beslaglegger. Bij 4 beslagleggers zijn de kosten op jaarbasis € 383,76, die u aan de deurwaarder dient te betalen.’’

Doordat de deurwaarder nu elke maand kosten maakt, dient u deze te betalen. Kortom, elke maand lijdt u schade door de gemeente. U kunt deze kosten, na afloop van een gegrond bezwaar, verhalen op de gemeente. Doordat de er sprake is van een onrechtmatig besluit dient de gemeente in beginsel deze kosten te vergoeden.

Hoe kan het kosteloos?

Wij stellen voor u een bezwaarschrift op. Krijgt u geen gelijk, dan zijn de kosten voor ons. U betaalt dus helemaal niks: No cure, No pay.

Krijgt u (deels) gelijk? Dan dient de gemeente de kosten van onze beroepsmatige verleende rechtsbijstand te vergoeden. Dit is wettelijk verplicht. De overheid vergoed dus onze kosten, waarmee in feite de rechtsbijstand voor u gratis is geweest. U heeft dus geheel geen kosten.

Werkwijze

Zodra u uw zaak via ‘zaak indienen’ heeft ingediend, gaat een van onze juristen voor u aan de slag. Eerst wordt er gecontroleerd of het dossier compleet is. Als het dossier compleet is, dan sturen wij u een opdrachtbevestiging, waarna wij voor u kosteloos een bezwaarschrift indienen.

De gemeente heeft in de regel 6 weken de tijd om een beslissing te nemen op het bezwaarschrift. De gemeente kan dit termijn verlengen. Zodra wij bericht van de gemeente ontvangen, wordt u door ons spoedig geïnformeerd.

Mocht u vragen hebben, dan staat het u uiteraard vrij om contact met ons op te nemen.

DMJI is u graag van dienst!