Incasso

Neem contact met ons op

Incassotraject starten

Vervelend als u werkzaamheden heeft verricht en daarvoor niet
betaald wordt. In de eerste plaats is het verstandig om de schuldenaar te laten sommeren om tot betaling over te gaan. Wat ons betreft, bent u bij ons aan het juiste adres om uw zaak uit handen te geven, zodat wij het incassotraject voor u kunnen starten. Uit de praktijk blijkt dat het inschakelen van een incassobureau de kans op betaling zeer vergroot.

“Behoud van uw relatie staat bij ons altijd voorop. Om die reden gaan wij altijd voor een persoonlijke aanpak.”

Namens u sturen wij sommatiebrieven, waarbij de vordering wordt
verhoogd met wettelijke rente en buitengerechtelijke kosten. Ook nemen wij
telefonisch contact op met de debiteur, om te zoeken naar een oplossing. Het zou mooi zijn indien hierop betaling volgt. De kans is echter ook aanwezig dat wij uiteindelijk een procedure moeten starten om betaling af te dwingen. Wij starten niet zonder uw toestemming een procedure. Dat spreken wij te zijner tijd met u, als het zo ver komt. Uiteraard heeft dit in eerste instantie niet de voorkeur, omdat wij altijd zullen proberen om het op een milde manier op te lossen. Feit is echter wel dat er betaald moet worden: u heeft immers werkzaamheden verricht.

No cure, no pay

Het gehele incassotraject is kosteloos. Wij werken namelijk op
basis van no cure, no pay. Mocht het tot een procedure komen, dan zullen wij u op voorhand eerlijk adviseren of dit verstandig is op basis van de gegevens waarover wij op dat moment beschikken.

Kunnen wij u helpen?

Bent u overtuigd over de werkwijze van DMJI? Dan komen wij graag met u in contact. 
Klik hier om uw vordering in te dienen.

Wilt u liever eerst nog meer informatie over onze werkwijze, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Waarom kiezen voor DMJI?

Veel incassobureaus in Nederland bekijken uw zaak niet of onvoldoende. Zij stellen dat zij uw zaak hebben beoordeeld, maar in de praktijk wordt dit vaak niet gedaan. Wij van DMJI merken dat bepaalde incassobureaus de incassokosten in rekening brengen, terwijl dat volgens de wet niet mag. Dit komt bijvoorbeeld doordat er geen geldige 14-dagen-brief is verstuurd. Ook zijn er incassobureaus die mensen op kosten jagen, onduidelijk zijn of zelfs intimideren.

Niet voor niks heeft de Autoriteit Consument & Markt een waarschuwing uitgegeven voor 6 incassobureaus. Deze incassobureaus zetten consumenten onder druk om de openstaande vorderingen te betalen terwijl deze mogelijk ongeldig zijn. 

Uiteindelijk is de opdrachtgever de dupe van zulke incassobureaus. De opdrachtgever denkt een goed incassobureau te hebben ingeschakeld die namens hem incasseert, die uiteindelijk agressieve en misleidende praktijken uitoefent. Naast dat het proces mogelijk vertraging oploopt of de vordering in een later stadium wordt afgewezen, leidt dit ongetwijfeld ook tot imagoschade. De klant zou u in de toekomst niet meer benaderen. 

DMJI is géén incasso-cowboy

Wij zijn van mening dat iedere debiteur het recht heeft om te weten welke factuur en bedragen wij incasseren. Iedereen verdient uitleg over de kostenposten, zodat zij zelf kunnen verifiëren of de vordering terecht is. Wij bieden de garantie aan onze opdrachtgevers dat wij nooit agressief zijn of misleidende informatie verstrekken en wij zullen altijd open kaart spelen. Zowel de opdrachtgever als de debiteur krijgt volledig inzage in het dossier indien zij hierom verzoeken. 

DMJI besteedt persoonlijke aandacht aan uw zaak. Behoud van de relatie staat bij ons voorop. Ook bekijken wij uw zaak grondig en toetsen deze. Zien wij fouten of punten die moeten worden aangescherpt? Dan treden wij direct in contact met u. DMJI verzekert u van volledige nauwkeurigheid en zorgvuldigheid, zodat de zaak geen vertraging oploopt of zelfs wordt afgewezen.