Onterechte incasso

Neem contact met ons op

Onterechte incasso

Naast de hulp bij het incasseren staat DMJI ook klaar om u te helpen als u een incassovordering hebt ontvangen. Elk jaar blijkt dat veel ‘grote’ incassobureaus vorderingen starten zonder daadwerkelijk kritisch naar het dossier te hebben gekeken.
Dit resulteert in onnodige verhogingen.

Verkeerde WIK-brief

Veel ondernemers sturen hun klanten zelf een veertiendagenbrief.
Het voordeel hiervan is dat het incassobureau de vordering gemakkelijk kan voortzetten. Echter zit hier ook een nadeel aan. Incassobureaus kijken onvoldoende naar de veertiendagenbrief van hun klant. Steeds vaker blijkt dat er een verkeerd termijn wordt geboden. Hierdoor worden incassokosten in rekening gebracht terwijl deze wettelijk niet opgelegd had mogen worden. U betaalt dus meer, ondanks dat dit niet mag.

Verjaring

Een tweede veel voorkomend probleem is verjaring. Sommige facturen verjaren al na 2 jaar. Bedrijven of incassobureaus kunnen dit termijn stuiten. Dit betekent dat zij een herinnering sturen binnen dit termijn. Echter, gebeurt dit in veel gevallen niet.
Dit resulteert in een verjaarde vordering. Dit betekent dat u geen betaalplicht meer heeft. Ondanks dit feit incasseren incassobureaus wel de vordering.

Hulp bij onterechte incassovorderingen

Heeft u een vordering gekregen van een incassobureau of een gerechtsdeurwaarder en bent u van mening dat de vordering niet klopt? Wacht niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het beoordelen van uw zaak. Zijn wij van mening dat uw vordering niet klopt? Dan helpen wij u met het aanvechten van deze vordering.

Klik hier om uw zaak in te dienen.